Als het op buitenkoken aankomt, is Weber een van de grootste namen. Hun ketels, grills en smokers zijn al jaren een vaste waarde voor veel thuiskoks en barbecueërs in de achtertuin. Maar wat betekent die naam eigenlijk? Zelfs als u al eens van Weber hebt gehoord, weet u misschien niet precies wat ze doen. Wat is nu precies een Weber rookoven? Het is slechts één type buitenfornuis dat zij produceren. Deze gespecialiseerde apparaten staan bekend onder verschillende namen – zoals rookcederhouten pitten of cederhouten deksels – maar het echte antwoord is dat het slechts één specifiek soort Weber rookoven is, gemaakt door het bedrijf Weber.
Wat is een Weber Rookoven?Een Weber rookoven is een type buitenbarbecue rookoven die gespecialiseerd is in laag en langzaam koken. Het ontwerp van een rookoven maakt het perfect voor lang, langzaam koken waarbij je voedsel zoals ribben en borststuk mals en vol van smaak wilt hebben. De meeste Ibiza24 rookovens zijn verticale kooktoestellen met een schoorsteen, een aantal schappen en een deksel. Een deksel is belangrijk omdat het de warmte en de rook binnenhoudt, waardoor het vlees gaar wordt. Ondanks hun populariteit zijn Weber rookovens niet het enige type rookoven dat verkrijgbaar is. Het ontwerp van een rookoven maakt hem perfect voor lange, langzame garing waarbij u wilt dat voedsel zoals ribbetjes en borststuk mals en vol van smaak wordt. Rookovens verschillen van grills omdat ze een lagere warmte hebben en een andere kookmethode. Een rookoven is de perfecte aanvulling op elke buitenkeuken voor de ultieme buitenbarbecue-ervaring.
Waarom heten smokers Weber Smokers?Het bedrijf werd opgericht door George Stephen, een Canadese uitvinder en ondernemer, wiens bedrijf verschillende producten maakte zoals houtkachels, boilers en waterkokers. In 1951 introduceerde hij een barbecueketel voor buiten en die werd al snel een hit. Maar de oorsprong van de naam Weber kan een beetje verwarrend zijn. De grill heette aanvankelijk de “Weber Barbecue”, maar het bedrijf veranderde de naam in de jaren 1970 in de “Weber Smokey Mountain Cooker”. Dit was het gevolg van merkproblemen met een ander bedrijf dat de rechten op de naam “Barbecue” had. Waarom noemden ze de grill dan een rookoven? Het bedrijf heeft een geschiedenis van innovatie op vele gebieden, maar er is enige discussie geweest over waarom het bedrijf besloot het een rookoven te noemen in plaats van een barbecue. De meest waarschijnlijke reden is om hem te onderscheiden van andere soorten grills. Anderen hebben gesuggereerd dat het te maken heeft met het ontwerp of de gebruikte materialen, maar de meesten zijn het erover eens dat het waarschijnlijk gewoon een marketingbeslissing was.
De geschiedenis van de Weber RookovenHet bedrijf werd opgericht door de Canadese uitvinder en ondernemer George Stephen, wiens bedrijf verschillende producten maakte, waaronder houtkachels, boilers en waterkokers. In 1951 introduceerde Stephen een ketel voor buitenbarbecues en het werd al snel een hit. De ketel-grill was het eerste barbecuegrill met een nauwsluitend deksel, en het ontwerp van dit deksel is vandaag de dag een bepalend kenmerk van de Weber barbecue. De eerste Weber barbecuegrill was gemaakt van zwaar staal om de hoge temperaturen van een barbecuegrill te kunnen weerstaan, en hij was verkrijgbaar in verschillende kleuren. In de volgende jaren, het bedrijf maakte extra verbeteringen aan het ontwerp van de grill en voegde nieuwe functies. Zo werden er in de jaren 1970 pootjes aan de grill toegevoegd, waardoor de grill gemakkelijker te gebruiken was.
Voordelen van een Weber RookovenEr zijn vele redenen om een rookoven aan uw buitenkeuken toe te voegen. De echte magie van een rookoven komt van de lage en langzame gaartijden, die vlees ongelooflijk mals en vol van smaak kunnen maken. Hoewel de meeste mensen het roken van hotdogs of zalm associëren, kunt u een rookoven voor alles gebruiken, van spareribs tot kip. U kunt een rookoven ook gebruiken voor bijgerechten zoals maiskolven, aardappelen of zelfs gebakken bonen. En veel mensen gebruiken de rookoven graag in de koudere maanden als het te koud is om te grillen. De low-and-slow techniek in een rookoven is perfect om warm te blijven terwijl u en uw gasten genieten van het herfstweer.
Hoe gebruikt u een Weber rookoven?Weber smokers zijn heel gemakkelijk te gebruiken. Eerst moet u ervoor zorgen dat uw rookoven schoon is en er geen vet of vuil aan de binnenkant zit. Vervolgens kunt u uw voedsel in de rookoven plaatsen. Zodra de rookoven is voorverwarmd, kunt u de gewenste hoeveelheid houtsnippers in de waterpan doen. Houtsnippers zijn het beste voor dit type rookoven, maar u kunt ook houtskoolbriketten of houtpellets gebruiken.
Tips voor het gebruik van uw Weber Rookoven– Kies het juiste vlees – Het beste vlees om te roken is vlees dat gebaat is bij een lange, langzame gaartijd, zoals ribbetjes, varkensschouder of borststuk. – Voeg houtsnippers toe – Als u vlees rookt, zorg er dan voor dat u houtsnippers toevoegt. Dit zorgt voor de juiste rooksmaak. – Gebruik de juiste bereidingswijze – Als u iets rookt zoals zalm of groenten, wilt u een lagere temperatuur en een kortere bereidingstijd gebruiken. – Gebruik een thermometer – Het is belangrijk om een thermometer te gebruiken om er zeker van te zijn dat je vlees helemaal gaar is. – Laat je vlees rusten – Zodra je vlees gaar is, laat je het 10-15 minuten rusten voordat je het in plakken snijdt. – Maak je rookoven schoon – Als de rookoven nog warm is, gebruik dan een borstel om de binnenkant schoon te maken.
ConclusieAls u serieus aan de slag wilt met buitenkoken of iets unieks wilt toevoegen aan uw buitenruimte, is een rookoven een goede keuze. De beste rookovens zijn gemaakt van duurzame materialen zoals gietijzer, roestvrij staal of met porselein bekleed staal en hebben veel ruimte voor het roken van grote hoeveelheden vlees en groenten. En met een rookoven kunt u genieten van heerlijk gerookt vlees zoals ribbetjes, kip en varkensvlees. Of u nu net begint met roken of een doorgewinterde pro bent, met deze tips haalt u het meeste uit uw rookoven. |
https://www.gardencenterwemmel.be/kerst/kunst-kerstbomen |