Zoals we kunnen zien drukt de stuurpen, als deze omhooggetild wordt door de lockpick, tegen de rand van de vergrendeling aan totdat de inkeping bij de afschuiflijn aankomt en dan dichtklapt. Deze inkeping zorgt er niet alleen voor dat de pen gestopt wordt, maar laat ook de lockpicker denken dat ze het slot al succesvol hebben gelockpickt terwijl dat in werkelijkheid niet zo is. Dit noemen we een “false set” en is het fundamentele principe achter te veiligheidspen.
Een False SetDus naast dat de stuurpen lager tegen de aanschuiflijn vastgezet wordt, zijn er nog twee factoren van de valse set die bijdragen aan het om de tuin leiden van ons lockpickers zodat we geloven dat we pen goed vast hebben gezet.
Maar afhankelijk van het type veiligheidspen dat wordt gebruikt – zoals we zo zullen zien – en de diepte van inkepingen in de pen zelf, kan deze rotatie erg overdreven zijn. Als tijdens het lockpicken de vergrendeling erg veel draait, zoals je snel zult leren herkennen, is dit meestal een typisch geval dat we te maken hebben met een veiligheidspen.
Hierdoor denken lockpickers vaak dat deze de pen te hoog hebben vastgezet waardoor de druk eraf gehaald wordt, de pennen losgelaten worden en er overnieuw wordt begonnen. Maar net zoals eerder komen we dan weer in dezelfde frustrerende situatie terecht waarbij een veiligheidspen in een valse set wordt vastgezet. Dat is de kracht van veiligheidspennen. |
https://www.advertentieindex.be/bedrijven/volgens-mensen-die-de-lockpick-sport-beoefenen-zijn-keurmerken-niet-altijd-te-vertrouwen/ |